Hypotheekrente verwachting 2021

Voor geldverstrekkers zijn er bij het bepalen van de hoogte van de hypotheekrente diverse factoren die meespelen. Aan de ene kant zijn er de financieringskosten voor geld dat banken en andere hypotheekpartijen zelf lenen. Daarnaast zijn er administratieve kosten, marketingkosten en risico-opslagen voor eventuele problemen met het terugbetalen van leningen.

Bij de financieringskosten is de kapitaalmarktrente een belangrijk ijkpunt. Hierbij wordt vaak gekeken naar de rente op de 10-jarige Nederlandse staatslening als referentiepunt. Opvallend is dat die rente de afgelopen weken fors aantrekt. Op 5 mei 2021 was deze nog negatief, echter in een weektijd is deze gestegen tot boven de nullijn. In andere woorden, het wordt weer duurder om geld te lenen.

Historisch gezien is de hypotheekrente nog steeds laag. Echter geldt bij hypotheekrente hetzelfde als voor de benzineprijs. Stijgingen worden sneller doorberekend dan dalingen. Dit verklaart de stijgingen die we de afgelopen weken in de hypotheekrente zien.

Wil jij weten of het interessant is om jouw rente voor een lange periode vast te zetten? Neem dan contact op met Achterhoek Hypotheken en ervaar wat wij voor jou kunnen betekenen.

Vragen?
Neem contact met ons op:

We komen graag bij je langs, maar een afspraak op de volgende kantoren is ook mogelijk.

Aalten
Industriestraat 1

Eibergen
JW Hagemanstraat 24

Deel deze pagina