Verzekeringen

Wij kunnen de toekomst niet voor je voorspellen. Achteraf weet je pas wat je wel of niet had moeten verzekeren. De gedachte achter verzekeren is dat je je indekt tegen risico’s waarvan je de financiële gevolgen zelf niet kunt of wilt dragen. Bij Achterhoek Hypotheken vinden we dat je pas een goede keuze kunt maken wanneer je je bewust bent van die financiële gevolgen.

Waar kunnen wij je bij helpen?

Woning

Arbeidsongeschiktheid en werkloosheid

Overlijden

Woning

Je eigen woning is een kostbaar bezit. En een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Het is belangrijk om je te verzekeren tegen onvoorziene gebeurtenissen. Voor het woonhuis zijn onderstaande verzekeringen van belang:

Opstalverzekering

Met de opstalverzekering is het woonhuis verzekerd tegen schade door brand, storm, water of inbraak.

Inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering zijn de spullen in het woonhuis verzekerd tegen schade. Dat kan schade zijn die is veroorzaakt door brand of inbraak. Maar ook als je zelf per ongeluk iets stuk maakt, kan de schade gedekt zijn.

Wij bemiddelen zelf niet in deze verzekeringen, maar werken hiervoor samen met adviseurs van OWM Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in dit soort verzekeringen en regelen het deskundig en graag voor je.

Arbeidsongeschiktheid en werkloosheid

Veel mensen staan niet of nauwelijks stil bij de financiële risico’s van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Los van het feit dat het erg vervelend is als je niet kunt werken, kunnen de gevolgen groot zijn. Misschien heb je spaargeld achter de hand. Maar wil je dat ook allemaal aanspreken in mindere tijden? Zo niet, dan kunnen wij een speciale voorziening voor je regelen. Daarin bieden we twee varianten:

Woonlastenbeschermer:

je verzekert jezelf voor een vast bedrag per maand (netto)

Inkomensbeschermer:

je bent ervan verzekerd dat je inkomen tot een bepaald percentage wordt aangevuld (bruto)

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Wij vertellen je er graag meer over. Voordat we met elkaar in gesprek gaan, krijg je van ons een document waarin we verschillende inkomensrisico’s uitgebreid toelichten. Zo kun jij je goed voorbereiden op onze afspraak.

Ben je ondernemer?

Als zelfstandig ondernemer (zzp’er) ben je niet verzekerd via de overheid voor inkomensverlies door ziekte, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Wanneer je hiervoor zelf niets regelt, krijg je geen uitkering als je bijvoorbeeld ziek of arbeidsongeschikt wordt. Wij bemiddelen zelf niet in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ondernemers, maar werken hiervoor samen met adviseurs van OWM Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in dit soort verzekeringen en regelen het graag en deskundig voor je.

Overlijden

Het verliezen van een familielid is al zwaar genoeg. Dan is het een geruststellende gedachte wanneer de nabestaanden financiële zekerheid hebben. Dat kun je regelen met een overlijdensrisicoverzekering. Tijdens onze gesprekken kijken we in principe naar twee mogelijke doelen:

  1. Het geheel of gedeeltelijk aflossen van de hypotheek bij een overlijden
  2. Het aanvullen van het netto-inkomen van de achterblijvende partner

Bij Achterhoek Hypotheken kijken we verder dan de korte termijn. In het verleden werd er vaak alleen een verzekering afgesloten waarbij de hypotheek (verplicht) moest worden afgelost. Dit zorgde dan voor lagere uitgaven, maar het zei nog niets over het netto-inkomen voor de achterblijvende partner. Wanneer al het geld ‘in de stenen’ zit, kun je daar nog steeds geen boodschappen van doen.

We kijken eerst welk netto-inkomen er op dit moment is. Vervolgens bepalen we welke terugval je kunt verwachten na een overlijden. Als we dat in beeld hebben gebracht, hebben we een ‘praatstuk’. Als de cijfers je op deze manier worden uitgelegd, ga je er vanzelf iets van vinden. Is het genoeg of is het te weinig? Kun je nog geld opzij zetten om te sparen voor bijvoorbeeld vakanties, een andere auto, onderhoud van de woning, een nieuwe tv, laptop of smartphone?

Let op: een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak alleen genoemd in combinatie met een hypotheek. Maar voor huurders geldt in feite hetzelfde. Heb je er weleens over nagedacht wie de huur blijft betalen wanneer één van de kostwinners plotseling overlijdt?

Wij merken in de praktijk dat de persoonlijke situatie en de wensen door de jaren heen erg kunnen veranderen. Dit geldt ook voor de premies van overlijdensrisicoverzekeringen. Ons advies is om dit regelmatig te laten checken. Is het nog goed en passend of kan het beter en goedkoper? Zo zorgen we ervoor dat je niet teveel maar zeker ook niet te weinig verzekert.

Is jouw bestaande overlijdensrisicoverzekering de afgelopen jaren niet opnieuw beoordeeld en wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op. Wij nemen je polis graag eens kritisch onder de loep.

Vragen?
Neem contact met ons op:

We komen graag bij je langs, maar een afspraak op de volgende kantoren is ook mogelijk.

Aalten
Industriestraat 1

Eibergen
JW Hagemanstraat 24

Deel deze pagina