Wijzigingen in het taxatiebeleid vanaf 1 oktober 2021

Vanaf 1 oktober 2021 wordt het taxatiebeleid ingrijpend veranderd.

Nieuw rapport model 2021

Vanaf 1 oktober 2021 zullen taxatierapporten worden uitgewerkt in een nieuw rapportmodel. Dit model wordt beter leesbaar en gaat op een aantal aspecten veel uitgebreider in. Zo zal dieper worden ingegaan op de bouwkundige aspecten van de woning. Ook worden de verwachte onderhoudskosten op de langere termijn beter in beeld gebracht. Tot slot zal ook het energiezuinige karakter van de woning en de mogelijkheden hieromtrent een grotere rol gaan spelen. Het kan straks voorkomen dat een taxateur het bouwkundige onderdeel moet uitbesteden aan een bouwkundig specialist. Deze dient dan een bouwkundig rapport op te stellen welke gevoegd gaat worden bij het taxatierapport. De verwachting is dat dit zal leiden tot hogere tarieven voor de klanten. Ook moeten klanten in de eerste periode rekening houden met langere doorlooptijden. Wanneer er sprake is van een aan- en of verkoop met ontbindende voorwaarden is het goed om daar nu alvast rekening mee te houden.

Bureauwaardering

Vanaf 1 oktober 2021 is er ook een alternatief voor een taxatierapport in de vorm van een ‘Bureauwaardering’, ook wel hybride- of desktoptaxatie genoemd. Geldverstrekkers bepalen zelf hoe en onder welke omstandigheden ze hiermee omgaan.

Gevolgen voor onze klanten?

Helaas ontkomen we er niet aan dat taxatierapporten vanaf 1 oktober 2021 duurder gaan worden. Waar mogelijk is een ‘Bureauwaardering’ een interessant alternatief. De overgang naar dit nieuwe model vraagt aanpassingsvermogen van alle betrokken partijen. We houden de ontwikkelingen in de gaten.

Vragen?
Neem contact met ons op:

We komen graag bij je langs, maar een afspraak op de volgende kantoren is ook mogelijk.

Aalten
Industriestraat 1

Eibergen
JW Hagemanstraat 24

Deel deze pagina